De tien best gelezen artikelen op Findinet in 2020

Schade jaarwisseling tenminste 15 miljoen euro
Vuurwerkshow, Groningen. © Pixabay

Eind december is de tijd van de lijstjes. Dit waren de best gelezen verhalen over verzekeringen, pensioen en hypotheken op Findinet.nl.

Voor de verandering beginnen we gewoon eens bovenaan.

De gevolgen van de nieuwe verkeerswet voor WA-polissen. Wat doen verzekeraars? 
Per januari van dit jaar is de definitie van ‘roekeloos rijgedrag’ uitgebreid. Zo wordt ‘appen achter het stuur’ tegenwoordig als roekeloos bestempeld. Dit artikel schetst de gevolgen voor de WA-polis.

2 Limburgse wonderboy weer actief, maar nu als zorgverzekeraar.
Een reconstructie van de totstandkoming van de meest recente zorgverzekeraar EUCare. Over hoe de Limburgse verzekeringsveteraan Harry Laeven via een op Malta gevestigde verzekeraar in Nederland zorgpolissen verkoopt.

3 Overname Vivat door Athora lijkt nu echt op handen
Ruim twee maanden voor het definitieve persbericht van Athora wist Findinet al te melden dat de kogel min of meer door de kerk was. Wel na een lang traject bij toezichthouder DNB overigens (zie nr 4).

4 Waar blijft de DNB-goedkeuring voor de private equity overnames?
Een moment van reflectie aan het einde van het jaar 2019, maar dus nog wel goed gelezen in de eerste weken van dit jaar.

5 ASR en NN bieden DAS-rechtsbijstandverzekering veel goedkoper aan dan DAS zelf.
Naar aanleiding van een tip van een adviseur kwam dit belangwekkende artikel tot stand over hoe het er in de distributie van rechtsbijstandverzekeringen aan toegaat.

6 Bunq gaat beleggen in Nederlandse hypotheken
Soms leent het de moeite om de registers van de KvK in de gaten te houden. Findinet wist dit nieuws al te brengen ruim voordat Bunq naar buiten kwam met een officieel bericht.

7 Polissen Reaal Dier&Zorg en NowGo worden overgezet naar OHRA.
Nog maar een keertje Vivat. Ook hier was Findinet er tijdig bij door regelmatig de websites van de betrokken partijen te checken.

8 Achmea mag geen NIVRE-lidmaatschap eisen bij contra-expertise.
Ook de langslepende procedure van Achmea om ervoor te zorgen dat voor contra-expertise het Nivre-lidmaatschap verplicht is, trok veel lezers. Ook de eerdere uitspraak van de kantonrechter en de gang naar de Hoge Raad. Wordt vervolgd.

9 Drukte bij CBR: 75-plussers mogen jaar lang rijden met verlopen rijbewijs
Een bericht uit 2019 dat dit jaar nog volop doorwerkte en dus nog veel werd opgepikt door adviseurs van oudere klanten.

10 Amerikaanse toezichthouder zette Conservatrix mes op de keel.
Reconstructie van het juridische steekspel tussen Conservatrix, de Amerikaanse toezichthouder en de veelbesproken Greg Lindberg. Eind dit jaar viel definitief het doek voor de verzekeraar.

Verder viel het de redactie op dat ook artikelen uit eerdere jaren nog zeer veelvuldig worden gelezen. Wellicht komen ze naar voren op basis van zoekopdrachten op Google en Bing. Enkele voorbeelden:
Heel opmerkelijk in tijden van consolidatie en slechte schaderesultaten: Vraag: hoe richt ik een verzekeringsmaatschappij op?
Hypotheken voor bijzondere constructies en omstandigheden: Hypotheekverstrekkers voelen weinig voor verhuurde onderpanden en Hypotheek kangoeroewoningen bijna onmogelijk door eisen geldverstrekkers en overheid.
Over langlopende procedures gesproken: Afhandeling Fortis-schikking vertraagd.

Wij willen alle lezers van Findinet.nl danken voor hun belangstelling en betrokkenheid in het afgelopen jaar en wensen iedereen een gezond en positief 2021!

GEEN REACTIES