TOP-10 gelezen artikelen van Findinet

Foto: Assurantiemuseum

Welke publicaties trokken in 2021 de meeste lezers?
Die vraag kunnen wij u beantwoorden met onderstaand lijstje:
Tussen haakjes staat het nummer dat het artikel door de jaren heen scoorde.

 1. (9) 4 januari 2021: Overname Conservatrix-polissen vertraagd
  De overdracht van de polissen van het failliete Conservatrix aan een andere verzekeraar duurt langer dan verwacht. Konden de curatoren in hun eerste twee openbare verslagen nog melden er in het tweede kwartaal van dit jaar meer duidelijkheid zou komen, nu hulden ze zich in stilzwijgen.
  Zie pagina: LINK
 2. (1) 13 november 2018: “Hoe richt ik een verzekeringsmaatschappij op ? “Hedenmorgen troffen wij in de postbus een bijzondere email aan met de vraag : “Bij wie zouden wij terecht kunnen voor informatie betreft het beginnen van eigen verzekeringsmaatschappij? “
  Zie pagina: LINK
 3. (5) 16 oktober 2018: Hypotheekverstrekkers voelen weinig voor verhuurde onderpanden
  Nederlandse geldverstrekkers spelen nauwelijks in op de trend onder consumenten om een pand aan te kopen voor de verhuur. Nu spaargeld niets meer oplevert is dit een aantrekkelijke optie om het eigen vermogen te laten renderen. Maar het aantal aanbieders dat een hypotheek verstrekt voor een pand dat verhuurd zal worden is het afgelopen jaar niet noemenswaardig toegenomen. Het huurrecht speelt een belangrijke rol bij deze voorzichtigheid.
  Zie pagina: LINK
 4. (18) 1 mei 2020: Spotlight: “Limburgse wonderboy weer actief, maar nu als zorgverzekeraar”
  De wonderbaarlijke Limburgse verzekeringsondernemer Harry Laeven heeft met zijn eigen, op Malta gevestigde, zorgverzekeraar EUCare inmiddels een marktaandeel van 1%. Hoe heeft hij hem dat gelapt?
  In de rubriek “Spotlight” behandelen wij heikele onderwerpen, die wel veel aandacht verdienen, maar die onder de oppervlakte blijven vanwege hun complexiteit.
  Zie pagina: LINK 
 5. (44) 14 april 2021: Reuters: Aon zou ook Nederlandse activiteiten opofferen voor WTW-deal
  Een document met deze concessies is afgelopen vrijdag daadwerkelijk ingeleverd bij de EC, aldus Reuters. Het persbureau sprak bovendien met een bron die bekend zou zijn met inhoudelijke details daarvan. Volgens deze bron zou Aon bereid zijn om bedrijfsonderdelen in verschillende Europese landen af te stoten, om op die manier goedkeuring te krijgen.
  Zie pagina: LINK
 6. (47) 31 maart 2021: ASR ziet intermediair niet meer als ‘key stakeholder’
  Verzekeraar ASR ziet assurantiemakelaars en -tussenpersonen niet meer als een belangrijke stakeholder in het strategische krachtenveld, waarbinnen de verzekeraar opereert.
  Zie pagina: LINK 
 7. (37) 10 september 2020: Verdwijnt Reaal nu helemaal?
  Het verzekeringsmerk Reaal lijkt geen lang leven meer beschoren. Bij de schadetak was dat al duidelijk, maar sinds gisteren lijkt ook bij de leventak de naam op termijn te verdwijnen.
  Zie pagina: LINK
 8. (10)1 november 2018: Hypotheek kangoeroewoning bijna onmogelijk door eisen geldverstrekkers en overheid
  Participatiesamenleving? Goed idee, maar dan moeten familieleden die voor elkaar willen zorgen daar wel toe in staat worden gesteld. De Hypotheekshop roept hypotheekverstrekkers en overheidsinstanties op om financiering van een zogeheten kangoeroewoning te vergemakkelijken.
  Zie pagina: LINK
 9. (12) 22 januari 2019: Column : Broodfonds voor Zigeunerkoning Koko Petalo ?
  Lugt Sobbe was dus eigenlijk zoiets als het afvalputje van verzekerend Nederland. Verzekeraars wisten dat ook en als verzekeringsaanvragen werden afgewezen of polissen werden geroyeerd, verwezen zij het intermediair dan ook regelmatig naar dit adres.
  Zie pagina: LINK
 10. (75) 19 februari 2021: NN grijpt in bij inkomensverzekeringen
  Vanwege zeer teleurstellende resultaten bij de inkomensverzekeringen, neemt de directie van Nationale-Nederlanden maatregelen.
  Zie pagina: LINK

 

GEEN REACTIES