Reuters: Aon zou ook Nederlandse activiteiten opofferen voor WTW-deal

Aon helpt Eindhovense maakindustrie bij beveiliging tegen cybercriminaliteit

Het spel rond het overnamebod van verzekeringsmakelaar Aon op concurrent Willis Towers Watson (WTW) komt in de eindfase. Om goedkeuring te krijgen van de Europese Commissie is Aon bereid om een aantal concessies te doen.

Een document met deze concessies is afgelopen vrijdag daadwerkelijk ingeleverd bij de EC, aldus Reuters. Het persbureau sprak bovendien met een bron die bekend zou zijn met inhoudelijke details daarvan. Volgens deze bron zou Aon bereid zijn om bedrijfsonderdelen in verschillende Europese landen af te stoten, om op die manier goedkeuring te krijgen.

Aon zou de verkoop van activiteiten in Frankrijk, Duitsland, Spanje en ook in Nederland hebben aangeboden. Volgens de bron zou het gaan om de zogeheten ‘financial lines’ en om verzekeringen omtrent luchtvaart en cyberrisico’s. Voor de Nederlandse activiteiten van Aon zou het dan gaan om de tamelijk omvangrijke employee benefitstak. Ook WTW is overigens in Nederland zeer actief op het vlak van pensioenadvies.

Daarnaast zou het volgens de Reuters-bron gaan om het afstoten van de herverzekeringsdivisie van WTW. Aon zou dit aanvankelijk hebben geweigerd, maar volgens de bron ligt dit plan weer op tafel.

Medio juli komt de Europese Commissie met een finaal oordeel. In de aanloop hiernaar zal de Commissie feedback vragen van concurrenten en klanten om mede op basis daarvan te besluiten tot goedkeuring, blokkeren of het vragen om extra concessies. Bij de aankondiging van de overname vorig jaar, reageerden grootzakelijke klanten bezorgd, vooral vanwege de enorme marktmacht van de combinatie Aon-WTW.

De redactie van Findinet heeft Aon Nederland gevraagd commentaar te geven op het Reuters-bericht, maar tot op heden ontvingen wij geen reactie.

GEEN REACTIES