Callas helpt intermediair met arbeidsongeschiktheidsadvies

Het risico van overlijden is tot 5 x kleiner dan het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, toch wordt dat laatste risico slechts in een enkele situatie gedekt.

Callas financiële producten wijst erop dat 40 procent van de gedwongen verkopen van een woning wordt veroorzaakt door de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Veel van deze gedwongen verkopen hadden voorkomen kunnen worden als de eigenaar zich van de risico’s bewust was geweest.

Statistieken geven aan dat het risico van overlijden tot 5 x kleiner is dan het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. En toch wordt het financiële risico als gevolg van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid slechts in een enkele situatie gedekt. Dat is vreemd en financieel risicovol, merkt Callas op.

Om die reden lanceert Callas financiële producten  de website www.safety-coaching.nl een campagne waarin bewustwording van de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid centraal staat. Deze campagne kenmerkt zich door de veelheid aan tools, advieskaarten en vaardigheidstrainingen voor de adviseur. Met deze hulpmiddelen kan de adviseur de financiële risico’s rondom arbeidsongeschiktheid en werkloosheid op een natuurlijke en logische manier in kaart brengen voor zijn klant.

Een goed advies over arbeidsongeschiktheidsrisico’s is belangrijk, maar wordt als ingewikkeld ervaren. De reden daarvoor is, aldus Callas, dat het arbeidsongeschiktheidsrisico niet onder één noemer is te vangen.

Er zijn meer dan 4.500 verschillende inkomensscenario’s denkbaar voor de klant. Hoe bepaal je dan het benodigd verzekerd bedrag? En waarom?

Callas biedt met deze campagne een helpende hand aan het intermediair. “Met een goed advies over deze risico’s kan het intermediair nog meer zijn toegevoegde waarde tonen, ofwel het verschil maken. Door gebruik te maken van de advieskaarten met UWV cijfers, worden risico’s inzichtelijk en begrijpelijk voor de klant.”

GEEN REACTIES