Nederlander gebruikt aanvullende zorgverzekering weinig

Nederlander gebruikt aanvullende zorgverzekering weinig
© Pixabay

Ruim 75% van de Nederlanders, onder wie veel ouderen, heeft een aanvullende zorgverzekering. Maar een kwart van hen heeft deze nog niet gebruikt en geeft aan deze waarschijnlijk ook niet meer te gebruiken in 2020. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeringsvergelijker Pricewise onder 2.000 respondenten, in samenwerking met veldwerkbureau Panel Inzicht.

De tandartsverzekering is – opnieuw – de meest gekozen dekking (78%), gevolgd door fysiotherapie (66%) en brillen en lenzen (42%). De meest gekozen dekking tegen tandartskosten is die van maximaal €250,- per jaar met een vergoeding van 75%. Maar 69% van de aanvullend verzekerden voor tandarts gebruikt deze vergoeding niet of niet volledig. Bij fysiotherapie wordt de vergoeding van 9 of 18 behandelingen het meest gekozen. Deze aanvullende verzekering wordt echter door 73% niet of niet volledig gebruikt. Bij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen geven de meeste mensen aan een dekking van €100,- per jaar met 100% vergoeding te kiezen. Maar 70% maakt geen of niet volledig gebruik van de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen.

Corona
“Dat veel Nederlanders zo weinig van de zorg uit hun aanvullende verzekering gebruiken, kan dit jaar te maken hebben met corona”, zegt Suzanne Löwik, zorgexpert van Pricewise. “Veel mensen mijden reguliere zorg, waardoor zij misschien in tegenstelling tot wat zij hadden verwacht, in 2020 geen gebruik hebben gemaakt van hun aanvullende verzekeringen. Daarnaast gaat bijna niemand op vakantie, waardoor de aanvullende dekking voor medische hulp in het buitenland en vergoedingen voor vaccinaties al helemaal niet worden gebruikt.” De aanvullende pakketten voor medische zorg in het buitenland (95%) en vaccinaties (86%) werden dit jaar niet tot niet volledig gebruikt.

Bron: Pricewise

GEEN REACTIES