QBE opent in januari 2023 vestiging in Amsterdam

QBE opent in januari 2023 vestiging in Amsterdam

Medio juni kondigde het Australische (her)verzekeringsbedrijf QBE aan een vestiging te openen in Nederland. Nu is de formele goedkeuring van De Nederlandsche Bank binnen en maakt het bedrijf de eerste medewerkers bekend.

QBE is een beursgenoteerde onderneming met 17.000 medewerkers en vestigingen in 27 landen. Nederland wordt het zevende Europese land (het Verenigd Koninkrijk niet meegeteld).

De nieuwe vestiging is onderdeel van de Europese groeistrategie van QBE. De ambitie is om de Nederlandse vestiging te positioneren als een van de belangrijkste spelers op de lokale markt. Het bedrijf wil “robuuste oplossingen bieden aan zakelijke en middenmarktklanten die een breed scala aan dekking en ondersteuning nodig hebben voor hun internationale aanwezigheid”.

QBE werkt uitsluitend via tussenpersonen en is in eerste instantie van plan om Property, algemene aansprakelijkheid en Financial Lines (PI ofwel aansprakelijkheid voor rederijen, bestuurdersaansprakelijkheid en Cyber) aan te bieden voor middelgrote tot grote bedrijven. Daarnaast zal de Nederlandse vestiging een multinationaal aanbod hebben dat flexibele en conforme dekking biedt voor meer dan 180 landen.

Sebastiaan Lambalk, Strategy Executive voor QBE Europe, leidt de oprichting van de vestiging in Amsterdam en houdt toezicht op de oprichting van het lokale team. De eerste medewerkers op sleutelpisities zijn aangenomen: Ijaz Chishti trad in dienst als Market Manager en Joyce Peters als Operations Manager op 1 september. Karin Bouman trad 1 oktober toe als Head of Liability. Henk Wessels treedt per 1 november toe als Head of Property en Walter Schouten als Senior Underwriter Property.

Bea Valenti, directeur Verzekeringen QBE Europe: “We zijn verheugd met de vooruitgang die we boeken met het opzetten van de vestiging van QBE Nederland en met het geweldige werk dat het team, onder leiding van Sebastiaan Lambalk, doet. We worden aangemoedigd door de belangstelling van zowel groot talent dat zich bij onze operatie wil aansluiten en van makelaars die een alternatieve optie verwelkomen. Onze uitbreiding naar Nederland maakt deel uit van onze algemene ontwikkelingsstrategie in Europa, waar we onze aanwezigheid gestaag hebben opgebouwd.”

Bron: QBE

 

 

 

GEEN REACTIES