CDFD consulteert markt voor PE-actualiteiten 2015

De PE-commissie van het CDFD heeft de onderwerpen vastgesteld die vanaf 1 januari 2015 in aanmerking komen voor toetsing in het PEplus-overgangstraject.

De PE-commissie legt deze actualiteiten ter consultatie voor aan de markt Reageren kan tot en met 5 september.

Alle medewerkers van financiële dienstverleners, die klanten adviseren (in de zin van de Wft) moeten vanaf 1 januari 2014 beschikken over één of meer Wft-diploma’s, betreffende de onderwerpen waarin zij adviseren. Om in aanmerking te komen voor Wft-diploma’s kunnen bestaande diplomahouders tussen 2014 en 2016 een PEplus-examen afleggen. Het PEplus-examen is gericht op de verschillen tussen het bestaande en het nieuwe bouwwerk, en op relevante PE-actualiteiten van de onderliggende Wft-modules.

Omdat de PE-actualiteiten zich in beginsel beperken tot actualiteiten die niet ouder zijn dan één jaar wordt de inhoud voor het kalenderjaar 2015 herzien. De PE-commissie van het CDFD heeft hiervoor per Wft-module actuele onderwerpen beschreven.

De commissie heeft zich hierbij mede gebaseerd op bijdragen uit de markt. Deze zijn in juni en juli geïnventariseerd. Uit het terugkoppelingsdocument blijkt dat ruim 2/3 van de aangedragen actualiteiten niet door het CDFD wordt overgenomen. Meest gebruikte argumenten daarvoor zijn: ‘geen/onvoldoende relevante ontwikkeling’, ‘nog geen definitieve wetswijziging’ en ‘actualiteit ouder dan één jaar ‘

Na de marktconsultatie die eindigt op 5 september zal het CDFD uiterlijk op 20 september een advies uitbrengen aan het ministerie van Financiën. Het ministerie van Financiën streeft er naar om op 1 oktober uiterlijk te laten weten of en in hoeverre het advies wordt overgenomen.

Vanaf 1 januari 2015 worden de nieuwe actualiteiten in de examens opgenomen; niet alleen in PEplus-examens maar ook in reguliere Wft-examens.

GEEN REACTIES