Lifetri raakt bestuurder kwijt en stelt twee nieuwe aan

Opmerkelijk transfernieuws uit de markt voor levens- en uitvaartverzekeringen: financieel bestuurder Ilse van den Bosch stapt over van Liftetri naar Monuta.

Van den Bosch trad in april 2019 aan bij Lifetri als verantwoordelijke voor financiën en risk management en volgens een melding bij de Kamer van Koophandel is zij reeds op 1 december jongstleden afgetreden als Lifetri-bestuurder. In haar bestuursperiode kwamen onder meer de overname van Klaverblad Leven (vooral uitvaartpolissen) en het ondernemingspensioenfonds van Allianz tot stand. Daarnaast was Lifetri geïnteresseerd in het in problemen geraakte Yarden, maar kon dat (nog) niet omzetten in een succesvolle transactie.

Uit een andere KvK-melding blijkt dat sinds 1 december Menno Harkema de nieuwe financieel bestuurder is van Lifetri. Hij deed in de afgelopen jaren interim-klussen als financieel bestuurder, onder meer bij VvAA, Triodos en heel interessant: Conservatrix. Laatstgenoemde is recentelijk failliet verklaard en naar alle waarschijnlijkheid is Lifetri een van de gegadigden om de portefeuille van Conservatrix over te nemen. Verder is sinds 10 december nog een ander bestuurslid aangetreden bij Lifetri: Han Rijken wordt als bestuurder verantwoordelijk voor de beleggingen van de groep. Hij werkte hiervoor onder meer bij NN Investment Partners.

Overigens kwam niet Lifetri maar Monuta naar buiten met het transfernieuws. Ilse van den Bosch volgt bij Monuta Carlo Elsinghorst op die (volgens een KvK-melding) op 1 november vorig jaar aftrad als financieel bestuurder van Monuta. De uitvaartverzekeraar heeft zich de laatste jaren afzijdig gehouden van het overnamegebeuren in de branche. Het is uiteraard speculeren of Monuta met de nieuwe cfro aan boord een poging gaat doen om Yarden over te nemen nu DELA is afgehaakt. Yarden verkeert in zware problemen maar haalde bij het Hof wel zijn gelijk om een en-bloc versobering van de polis-aanspraken door te voeren. Inmiddels is Yarden een soort van ‘closed book’.

GEEN REACTIES