Yarden verkoopt geen uitvaartverzekeringen meer

Consumentenbond ziet af van juridische stappen tegen Yarden

Met ingang van 15 december 2020 is het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Yarden niet meer mogelijk. Dit meldt de verzekeraar op de website. “De financiële positie maakt dat Yarden Uitvaartverzekeringen nv nieuwe klanten geen langetermijnperspectief kan bieden.”

Voor bestaande klanten blijft de dienstverlening zoals die is, verzekert Yarden. Als het volgens de polisvoorwaarden is toegestaan, kunnen bestaande klanten hun polis verhogen of verlagen of zijn kinderen gratis mee te verzekeren. Nabestaanden van de polishouder kunnen nog gewoon bij Yarden Uitvaartzorg of een andere aanbieder van hun keuze terecht.

Yarden verkeert in grote financiële problemen. In 2007 heeft de verzekeraar pakketpolissen omgezet in sommenpolissen. Na langdurige protesten van polishouders werd die maatregel uiteindelijk in 2018 teruggedraaid. Gevolg echter was dat de solvabiliteit van Yarden kelderde tot ver onder het vereiste minimum. De volgende maatregel, het en-bloc versoberen van polisvoorwaarden, leidde tot nieuwe protesten, een gang naar het Kifid en een kort geding. Mogelijk volgt een bodemprocedure. Overnamepartner DeLA trok zich terug. Op dit moment beraadt Yarden zich op een duurzame oplossing voor de problemen, m.a.w.: een nieuwe koper vinden.

GEEN REACTIES