Achmea bouwt beleggingen in vervuilende industrie verder af

Achmea bouwt beleggingen in vervuilende industrie verder af
© Pixabay

Achmea heeft haar beleggingsbeleid per 1 januari 2021 verder aangescherpt. Vorig jaar stopte de verzekeraar met beleggen in bedrijven die meer dan 30% van hun omzet halen uit kolen of de winning uit teerzandolie. Nu is dat beleid aangescherpt en worden bedrijven uitgesloten die meer dan 5% van hun omzet hieruit halen. Daarnaast geldt deze grens nu ook voor omzet uit arctische olie/-gas en schalieolie/gas.

Met bedrijven die nog een minimale omzet halen uit deze vervuilende industrie zegt Achmea in gesprek te gaan om te zorgen dat zij ook bewegen richting volledig CO2-neutrale oplossingen.

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea wil bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Uiteindelijk passen alleen investeringen in klimaatvriendelijke bedrijven bij deze missie. Wij zien de schade en overlast door klimaatverandering ingrijpend toenemen. Daarom willen we uiteindelijk alleen blijven beleggen in ondernemingen die een duidelijk verduurzamingsbeleid hebben én in bedrijven die actief bijdragen aan de energietransitie.”

GEEN REACTIES