Allianz en TAF grote winnaars van Adfiz Prestatie Onderzoek

Hypotheekadviseurs halen hogere cijfers dan de rest van de markt
© Pixabay

Verzekeraar Allianz en gevolmachtigd agent TAF zijn voor het intermediair de beste partijen om mee zaken te doen. Dat blijkt uit de resultaten van het Adfiz Prestatie Onderzoek.

Van de zeven categorieën zetten de tussenpersonen Allianz drie maal op de eerste plek: bij Zakelijk Pensioen, bij Particulier Hypotheek en bij Particulier Vermogen (bij laatstgenoemde was er een gedeelde eerste plaats met Scildon). TAF werd door de intermediairs tot beste zakenpartner verkozen bij Particulier ORV en Zakelijk Inkomen. Bij Particulier Schade en Zakelijk Schade kwamen respectievelijk Nh1816 en De Zeeuwse (onderdeel van De Goudse) als beste naar voren.

Interessant is de eerste plek van Allianz in de categorie Hypotheken. Lange tijd was Allianz, mede vanwege het strenge interne mandaat, nauwelijks een partij van betekenis op de Nederlandse hypotheekmarkt. In 2020 kwam daar verandering in, met als resultaat dat in het tweede kwartaal Allianz de sterkste stijger was qua marktaandeel. Nu blijkt dat er ook flink is geïnvesteerd in contacten met financieel adviseurs.

De award die TAF in de wacht sleepte bij Particulier ORV is de zoveelste blijk van waardering voor het overlijdensrisicoproduct van de volmachtpartij. Eerder al gaf MoneyView het product al vijf sterren, werd het product in een DFO-onderzoek door adviseurs als beste beoordeeld en ontving TAF een Gouden Lotus voor het ORV-product.

Verder valt op dat dit bij het Prestatieonderzoek dit jaar vooral de kleine en middelgrote partijen het goed doen. Behalve genoemde winnaars scoren ook Turien en Noorderlinge goed, net als verzekeraars Scildon, De Goudse en Zwitserleven. Van de grote marktpartijen weten alleen labels van ASR en ABN Amro een top drie-notering te bemachtigen. Adfiz schrijft in een toelichting dat hoge scores van intermediairs vooral het gevolg zijn van ‘deskundige en meedenkende’ medewerkers. Gezien de hoge noteringen van de kleinere en middelgrote verzekeraars en volmachtpartijen, kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat (althans in 2020) er vooral daar goed wordt meegedacht met de intermediair.

GEEN REACTIES