ASR wil groeien

ASR wil groeien
© a.s.r.

ASR streeft winstgevende groei na. Die groei moet met name gerealiseerd worden bij de onderdelen P&C Schade, AOV, Asset Management en Pensioenen DC. Daarbij denkt de verzekeraar niet alleen aan organische groei, maar ook aan overnames.

Dat maakte de verzekeraar vandaag bekend voorafgaand aan haar Capital Markets Day (CMD) voor institutionele beleggers en analisten. Hier werden de strategie en nieuwe doelstellingen voor de komende drie jaar gepresenteerd.

Ambities voor de diverse bedrijfssegmenten zijn onder meer: Combined Ratio bij Schade (excl. Zorg) tussen 94-96%; een jaarlijkse stijging van de bruto geschreven premies in Schade (excl. Zorg) met 3-5%; een stabiel operationeel resultaat Leven vergelijkbaar met het resultaat van 2017 (€633 miljoen); operationele kosten bij Leven tussen 45-55 basispunten van basisvoorziening Leven.

Verder streeft ASR een operationeel rendement op het eigen vermogen na van tussen 12-14% (nu 12%) en organische kapitaalcreatie van tenminste €430 miljoen in 2021. ASR Bank wordt als gevolg van onvoldoende aansluiting met de strategie van ASR als niet-kernactiviteit aangemerkt.

Bij de financiële doelstellingen blijven ‘waarde boven volume’ en strikte financiële discipline het leidend principe, benadrukte ASR-topman Jos Baeten. De Solvency II ratio moet ‘comfortabel’ boven de 160% blijven.

Verder streeft ASR een aantal niet-financiële doelstellingen na zoals verbeteren van de Net Promoter Score (NPS) naar tenminste +44 in 2021 en het in kaart brengen van de carbon footprint van 95% van alle investeringen.

Sinds de beursgang rondde ASR al de overnames af van distributiebedrijven SuperGarant en Corins, vermogensbeheerder First Investments en in februari van Generali Nederland.

Bron: ASR

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES