Zwitserleven gebruikt vervallen kleine pensioenen voor aanleg bos

Zwitserleven gebruikt vervallen kleine pensioenen voor aanleg bos

Zwitserleven gaat bossen aanplanten met het geld van heel kleine pensioenen. Doordat heel kleine pensioenen komen te vervallen, komt er €15.000,- beschikbaar. Hiervoor heeft Zwitserleven twee projecten geselecteerd, in Limburg en Oeganda. In totaal gaat de pensioenverzekeraar na de zomer 2.000 bomen planten.

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kleine en heel kleine pensioenen gewijzigd. Heel kleine pensioenen, met een brutopensioenbedrag van maximaal €2,- per jaar, worden niet meer uitgekeerd. Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven: “Individueel gaat het bij het om erg kleine bedragen, maar bij elkaar opgeteld is dit toch een aanzienlijk bedrag. Wij hebben een manier gezocht om dit geld zo effectief mogelijk te besteden, rekening houdend met ons duurzame beleggingsbeleid. Zo zijn we uitgekomen bij Trees for All. Samen met deze stichting gaan we 2.000 bomen planten in Limburg en Oeganda.”

1-2-Tree programma
Trees for All gaat aan de slag om de provincie Limburg te vergroenen. De nieuwe bossen worden aangelegd in Noord- en Midden-Limburg. Het gaat om ongeveer 13 hectare bos verdeeld over 16 verschillende percelen in de gemeenten Peel en Maas, Venray, Horst aan de Maas, Venlo en Gulpen-Wittem. Deze grond bestaat nu hoofdzakelijk uit voormalige landbouwgronden waar voornamelijk gras groeit. Er zullen verschillende soorten bomen worden geplant om de biodiversiteit te vergroten en om CO2 vast te leggen. Voor iedere boom die Zwitserleven doneert aan het bosproject in Nederland, plant Trees for All volgens het 1-2-Tree programma tevens een boom in een van haar projecten in het buitenland.

Bron: Zwitserleven

GEEN REACTIES