Slordigheidje bij schaderegeling wateroverlast

Slordigheidje bij schaderegeling wateroverlast
© Myriams-Fotos, Pixabay

Brancheorganisatie Adfiz ontvangt vragen van verzekeringsadviseurs over de schaderegeling voor de wateroverlast in Zuid-Limburg en Noord-Brabant. Als de regeling letterlijk gelezen wordt, lijkt het alsof schade aan de binnenzijde van woningen van particulieren niet vergoed wordt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft al laten weten dat er waarschijnlijk sprake is van een misverstand.

Eerder deze maand heeft de Rijksoverheid de schaderegeling na de overstroming in Zuid-Limburg en Noord-Brabant gepresenteerd. Deze regeling is bedoeld voor bedrijven en particulieren die onverzekerbare, onvermijdbare en niet-verhaalbare schade hebben geleden.

Op de website van de RVO staat vermeld dat particulieren de volgende schade vergoed kunnen krijgen:
– 90% van de schade aan de woning,
– 90% van het schadebedrag tot aan € 36.000 aan de inboedel,
– 65% van de kosten om op te ruimen of om ergere schade te voorkomen (bereddingskosten).

Schade aan de woning is op de website van de RVO gedefinieerd als “schade aan de buitenkant, zoals muren, deuren en ramen”. Schade aan de binnenzijde van de woning – zoals schade aan de binnenmuren, elektra, vloeren, keuken – lijkt dus uitgesloten van dekking.

Adfiz heeft om opheldering gevraagd en RVO heeft te kennen gegeven dat het niet de bedoeling is geweest dergelijke schade uit te sluiten van de mogelijkheid tot schadevergoeding. Er wordt op korte termijn besloten of de definities worden aangepast. RVO raadt nogmaals aan om alle schade die mogelijk niet onder de verzekeringsdekking valt, zo spoedig mogelijk te melden, zodat de afhandeling in gang gezet kan worden.

Bron: Adfiz

GEEN REACTIES