Graafsma en Van Rossum starten meldpunten voor verzekeringsklachten

Graafsma en Van Rossum starten meldpunten voor verzekeringsklachten
René Graafsma

Martin van Rossum en René Graafsma, beiden experts in de woekerpolisaffaire, lanceren meldpunten voor verzekeringsklachten. De meldpunten voor o.a. schade-, levens- en ziektekostenverzekeringen, leningen en hypotheken zijn laagdrempelig; aanmelden kost 17 euro. Bedoeling is om met verzekeraars tot schikkingen te komen, zoals al eerder is gebeurd met klachten over woekerpolissen.

Martin van Rossum publiceert sinds 2009 op het TrosRadar-forum ‘woekerpolis’. Graafsma werd onder meer bekend van zijn in 2015 geïntroduceerde G-methode of methode-Graafsma om de disproportionaliteit in kosten van woekerpolissen aan te tonen. Hij dwong af dat in een aantal zaken verzekeraars de gemaakte kosten voor woekerpolissen niet langer in percentages mochten geven, maar in euro’s. Zo wordt de berekening van ingehouden kosten voor consumenten eenvoudiger.

Van Rossum en Graafsma willen met de meldpunten een alternatief bieden voor de gang naar het Kifid, dat in hun ogen heeft afgedaan. In een epistel ‘Een Kleine Geschiedenis Van De Woekerpolisaffaire’ fileert Martin van Rossum de klachtenorganisatie: “Met uitzondering van een zeer beperkt aantal zaakjes die KiFiD wel snel tot uitspraak weet te brengen, is het beleid er kennelijk op gericht in alle zaken die repercussies kunnen hebben voor grote aantallen gedupeerden (lees: voor verzekeraars gevaarlijke jurisprudentie kunnen opleveren), zo lang mogelijk te traineren en daarmee consumenten te ontmoedigen zich met hun woekerklacht bij KiFiD nog te melden of het geduld op te brengen op een uitspraak te wachten”.

GEEN REACTIES