Dijsselbloem neemt advies CDFD over

© Rijjksoverheid

Minister van Financiën Dijsselbloem heeft het advies over het Wft-vakbekwaamheidsgebouw, dat het CDFD vorige maand naar buiten bracht, overgenomen.

Dat schrijft de Minister in een brief aan de Tweede Kamer. De kern van het advies is om het huidige vakbewaamheidsgebouw in stand te houden en alleen op bepaalde aspecten enkele aanpassingen te doen. Er komen geen light- of deelmodules, aangezien dit te verwarrend is en teveel kosten met zich meebrengt.

De aanpassingen betreffen onder meer de module Wft-Basis, waarmee geen adviesbevoegdheid meer mee kan worden gehaald, de verplaatsing van ‘doorbeleggen na pensioen-expiratie’ van de module Wft-Vermogen naar Wft-Pensioen en de vrijstelling voor kredietverzekeringen.

Toetstermen

Minister Dijsselbloem zal het overgenomen advies verwerken in de wet- en regelgeving. Dit staat overigens los van het advies van de CDFD over de nieuwe en gewijzigde toetstermen voor 2018. Hierover kunnen betrokkenen in de sector nog hun mening geven op een internetconsultatie. Dit kan nog tot 30 oktober.

GEEN REACTIES