Hiscox biedt klanten gratis scan op cyberveiligheid

Verzekeraar Hiscox biedt bedrijven met een cyberriskpolis een gratis securityscan op hun cyberrisico’s aan.

De scan geeft inzicht in de huidige status van de beveiligingsmaatregelen. Hiscox-klanten kunnen zo hun cyberveiligheid vergroten en de kans op schade sterk verminderen. De scan wordt verzorgd door RedSocks Security, een specialist in het opsporen en bestrijden van malware en verdachte activiteiten in bedrijfsnetwerken.

Bewustwording
“We willen de bewustwording van cyberrisico’s vergroten”, zo motiveert Yasin Chalabi, Manager PI & Cyber en Data Risks van Hiscox. “In combinatie met onze verzekering kunnen wij de risico’s en de gevolgen ervan zoveel mogelijk beperken.” Chalabi wijst erop dat veel traditionele security-oplossingen defensief zijn, voornamelijk gericht op het controleren van inkomend internetverkeer. Dat is van groot belang, maar niet meer voldoende in een tijd waarin nieuwe vormen van malware zich razendsnel ontwikkelen en zich al in netwerken bevinden.”

De scan van RedSocks richt zich primair op uitgaand internetverkeer en alarmeert op kenmerken van malware en verdachte transacties die zich op apparaten en in netwerken voordoen. De methode zorgt voor een nauwkeurig inzicht in geavanceerde of doelgerichte aanvallen en malware die niet door de defensieve securitymaatregelen zijn gestopt.

Lagere premies
De scan helpt volgens Hiscox en RedSocks verder om te voldoen aan de meldplicht Datalekken, waarmee de kans op aansprakelijkheid van de bestuurders terk kan worden verminderd. Chalabi: “En de klant kan van de verkleining van de risico’s meeprofiteren in de vorm van lagere premies en eigen risico’s.”

Bron: Hiscox

GEEN REACTIES