Woonlastenmodule MoneyView vergelijkt nu alle hypotheekbeschermers

Moneyview maakt woonlastenvergelijker compleet

Bij het afsluiten van een hypotheek kan voor het risico op arbeidsongeschiktheid en werkloosheid een verzekering afgesloten worden. Dat kan een woonlastenverzekering zijn, die een bedrag uitkeert dat afhangt van de hoogte van de hypotheeklasten. Het kan echter ook een verzekering zijn waarvan de uitkering afhangt van het inkomen. Volgens MoneyView zijn de verschillende producten die daarvoor op de markt zijn, onderling sterk verschillend. Een goede vergelijking is dan ook niet zo snel gemaakt. MoneyView heeft de woonlastenmodule van haar vergelijkingstool AeQuote uitgebreid zodat nu alle hypotheekbeschermers opgenomen zijn en wil zo een oplossing voor dit probleem bieden.

MoneyView: “In de nieuwe versie van MoneyView AeQuote Woonlastenverzekeringen zijn nu alle varianten opgenomen. Een adviseur rekent hiermee in één keer alle voorkomende hypotheekbeschermers door, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke variabelen en kenmerken van elke verzekering. In de invoerschermen worden de verschillende productmogelijkheden uitgelegd. Het resultaat is een overzicht, waarin van de berekende producten de premies en dekkingen worden toegelicht. Mochten er producten niet passen bij hetgeen de adviseur heeft ingevuld, dan wordt ook dat overzichtelijk uitgelegd.”

Twee maanden geleden werden al inkomensproducten van Credit Life, Dazure en TAF opgenomen. Volgens MoneyView zou de vergelijker nu compleet moeten zijn.

Bron: MoneyView

GEEN REACTIES