MoneyView breidt Woonlastenvergelijker voor verzekeringsadviseurs uit

MoneyView breidt Woonlastenvergelijker voor verzekeringsadviseurs uit

Benchmarkinstituut MoneyView heeft haar Woonlastenvergelijker in MoneyView Advisa en AeQuote uitgebreid. In de nieuwe versie zijn nu ook de inkomensbeschermers van Credit Life, Dazure en TAF opgenomen.

Er zijn diverse verzekeringsproducten om de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid op te vangen. De meest bekende variant is de woonlastenverzekering, waarbij er een maandelijks bedrag wordt verzekerd dat is gerelateerd aan de hoogte van (meestal) de hypotheeklasten. Meer recent zijn er verzekeringen op de markt gekomen waarbij het verzekerde bedrag niet gerelateerd is aan de hoogte van de woon- of hypotheeklasten, maar aan het inkomen. Doel van de producten is hetzelfde: zorgen dat de verzekerde in zijn/haar woning kan blijven wonen.

Welk van de producten het beste aansluit bij de situatie van de klant, kan alleen individueel bepaald worden. Met de Woonlastenvergelijker wil MoneyView verzekeringsadviseurs een zo breed mogelijke vergelijking bieden van mogelijkheden die de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid opvangen. Vanaf nu kunnen in één vergelijking zowel de woonlasten- als de inkomensverzekeringen meegenomen worden.

Enkele jaren geleden werd de Hypotheek Aflos Verzekering van Cardif al aan de vergelijkers toegevoerd. Nu zijn daarbij gekomen: Credit Life Inkomensgarantie Basis; Credit Life Inkomensgarantie Compleet; Dazure Inkomensbeschermer; TAF Inkomensbeschermer.

Bron: MoneyView

GEEN REACTIES