Voorzitter BOVAG treedt per direct af na onderzoek overtreden complianceregels bij Bovemij

Voorzitter BOVAG treedt per direct af na onderzoek overtreden complianceregels bij Bovemij
┬ę BOVAG

Bertho Eckhardt legt per direct zijn functie als voorzitter van de BOVAG neer. Gisteren werd ook al bekend dat Eckhardt terugtreedt als lid van de Raad van Commissarissen van BOVAG-verzekeraar Bovemij N.V.. Zijn terugtreden houdt verband met het vervolgonderzoek naar compliance-issues bij Bovemij over de jaren 2014 tot 2018.

In april trad Bovemij-bestuurslid Coen Post ook al terug ten gevolge van het compliance-onderzoek. Eckhardt werd in februari nog unaniem herbenoemd als algemeen voorzitter in zijn derde en laatste termijn, die zou lopen tot eind 2021.

In het laatste kwartaal van 2018 werd intern bekend dat er binnen het verzekeringsbedrijf Bovemij complianceregels waren overtreden. Er werd toen een extern, onafhankelijk onderzoek ingesteld door een gespecialiseerd kantoor, dat overtreding van de complianceregels bevestigde. Het onderzoek loopt nog steeds.

Een woordvoerder van Bovemij wil geen nadere informatie geven, maar meldt dat Eckhardt zijn conclusies heeft getrokken op basis van ‘een onderdeel uit het onderzoek’. Inmiddels heeft Bovemij een plan voor verbetering van compliance, integriteit en risicobeheersing grotendeels uitgewerkt en ge├»mplementeerd.

Totdat de BOVAG een opvolger heeft gevonden, neemt vice-voorzitter Derk de Haas de taken van de algemeen voorzitter waar, in nauwe samenwerking met de rest van het verenigingsbestuur. De RvC-taken bij Bovemij worden voorlopig waargenomen door de overige commissarissen.

Eerder deze week werden twee nieuwe leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur van Bovemij. Op 1 november 2019 begint Ageeth Bakker als Chief Financial & Risk Officer (CFRO). Op 16 september al start Mas van Steenis als Chief Commercial Officer (CCO). Beide benoemingen vinden plaats onder voorbehoud van goedkeuring door de DNB en een positieve advisering door de Ondernemingsraad.

Bron: BOVAG, Bovemij

GEEN REACTIES