Rhion.digital nieuwe risicodrager op Nederlandse volmachtmarkt

De Duitse verzekeraar Rhion.digital is door de NVGA woensdag gepresenteerd als nieuwe risicodrager voor Nederlandse volmachtkantoren.

Dat de NVGA op zoek was naar extra buitenlandse capaciteit was al langer bekend. Afgelopen woensdag herhaalde voorzitter Ron Gardenier nog eens dat ‘de huidige verschraling van het aanbod niet in het belang van de klant aangezien hij daardoor minder keuze heeft’. En dat ‘steeds meer volmachtgevers een plafond hanteren in hun volmachttekening wat gezien de groei in het kanaal niet wenselijk is’.

Rhion.digital is actief op de Duitse schademarkt en bedient zowel particulieren als zakelijke klanten. De verzekeraar, die naar eigen zeggen met ‘sterk geautomatiseerde processen en diensten’ werkt, is onderdeel van Rheinland Versicherung. Laatstgenoemde is geen onbekende in Nederland, onder meer met de merken Callas (bekend van de woonlastenverzekering) en Credit Life, die onder meer ORV’s en verzekeringen voor arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsrisico’s aanbiedt. Credit Life is gevestigd in Venlo en heeft een premieomzet van enkele honderden miljoenen euro’s.

Rhion wordt vanaf 1 januari volgend jaar actief in Nederland, exclusief voor alleen leden van de NVGA. Christoph Buchbender, lid van de raad van bestuur van Rhion Versicherung AG: ‘Het is de bedoeling om de samenwerking na een opstartfase snel uit te breiden met eigen producten die zijn toegesneden op de behoeften van de Nederlandse klant. We gaan ook een vestiging in Nederland opzetten.’

GEEN REACTIES