NVGA sluit ‘letter of intent’ met buitenlandse partij

Om meer capaciteit op de Nederlandse verzekeringsmarkt te genereren, heeft volmachtorganisatie NVGA een letter of intent getekend met een buitenlandse partij.

Dat meldt NVGA-voorzitter Ron Gardenier in het decembernummer van ledenblad GA-Magazine. Niet duidelijk is om welke buitenlandse verzekeraar het gaat en of deze partij al een vergunning heeft om zaken te doen op de Nederlandse markt. Een woordvoerder van de NVGA wilde op deze punten geen commentaar geven. Naar verwachting worden dit voorjaar ‘namen en rugnummers’ bekend gemaakt. ‘Het ziet wat dat betreft goed uit’, stelt zij in een toelichting aan Findinet.

De NVGA signaleert al geruime tijd dat door consolidatie in de Nederlandse markt en door standaardisatie van het productenaanbod, de capaciteit verschraalt. Dit vindt de volmachtorganisatie zorgelijk omdat de ledenkantoren zo onvoldoende maatwerk aan klanten kunnen leveren. Als oplossing keek de NVGA daarom al langere tijd naar het buitenland. Nu is er derhalve een intentieovereenkomst met een buitenlandse partij.

De extra capaciteit heeft volgens de woordvoerder niet per se betrekking op de zogeheten moeilijk verzekerbare risico’s. Het gaat vooral om algehele aanvullende capaciteit, ook voor reguliere verzekeringsrisico’s. Daarnaast benadrukt zij dat de ‘letter of intent’ niet betekent dat de NVGA zich gaat opstellen als marktpartij of zelf een marktplaats gaat creëren. ‘Het is en blijft de individuele keuze van een volmachtkantoor om met deze partij samen te gaan werken en het zakelijk contact verloopt ook direct tussen een individueel kantoor en de nieuwe buitenlandse partner.’

GEEN REACTIES