Reaal AOV start pilot met aanpak leefstijl van verzekerde ondernemers

Reaal AOV start pilot met aanpak leefstijl van verzekerde ondernemers
© Pixabay

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraars nemen steeds vaker een rol aan van coach of personal trainer. Eerder deze maand meldde A.S.R. dat het ging starten met het Vitality-programma, nu kondigt Reaal AOV aan dat het een pilot is gestart ‘om de energiebalans van ondernemers te verbeteren’.

In juni 2019 lanceerde Reaal AOV de ‘Quickscan: Ben ik vitaal?’. Met deze quickscan krijgen zelfstandigen een indicatie van wat goed gaat en wat er nog kan verbeteren op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Uit een analyse van deze Quickscan blijkt dat een derde van de zelfstandigen niet tevreden is met de eigen leefstijl en deze graag wil veranderen. Met het HelloEnergy-programma wil Reaal hierop inspelen.

Het programma is ontwikkeld voor ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal. Het bestaat uit een persoonlijke energiecheck, coaching en realtime monitoring door middel van een Fitbit bewegingsmonitor.

HelloEnergy is onderdeel van Reaal Lijfwacht, de preventieservice van Reaal AOV. Reaal Lijfwacht is er op gericht om klanten gezond en met plezier te laten werken, en zo arbeidsongeschiktheid te voorkomen. De pilot loopt drie maanden. Op basis van de ervaringen van de gebruikers beslist Reaal of HelloEnergy wordt opgenomen in de dienstverlening van Reaal Lijfwacht.

Mentale rust
Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: “Als ondernemer wil je goed kunnen presteren vanuit de juiste energiebalans. Een personal coach van HelloEnergy helpt hierbij. Met ons programma krijgt een ondernemer op basis van een persoonlijke ‘energycheck’ inzicht in de eigen energiebalans. Daarna gaat hij samen met een energiecoach aan de slag om zijn balans te verbeteren. De coaching richt zich op de persoonlijke situatie met de onderwerpen mentale rust, focus, lichamelijke fitheid en emotionele stabiliteit. Als onderdeel van het programma ontvangen deelnemers ook een Fitbit beweegmonitor. Deze is verbonden met de Fitbit-app en monitort onder andere het aantal beweegminuten en het aantal calorieën dat er worden verbrand. Wij als verzekeraar krijgen en willen geen inzicht in deze persoonlijke gegevens. Je doet dit als ondernemer echt voor jezelf om je eigen energiebalans te verbeteren.”

Bron: Reaal

GEEN REACTIES