Obvion weer terug van weggeweest

Hypotheekverstrekker Obvion, onderdeel van de Rabobank Groep, heeft het aandeel op de Nederlandse hypotheekmarkt weten op te schroeven naar 5,3%.

Dat blijkt uit het halfjaarrapport van de Rabobank. Het is een verdubbeling vergeleken met de eerste helft van vorig jaar, toen het aandeel ver was weggezakt naar 2,7%. Hypotheekadviseurs klaagden destijds over de samenwerking met Obvion vanwege stroperige procedures waardoor documenten te vaak heen en weer werden gestuurd. Naar aanleiding van de klachten zette Obvion een verbeterprogramma in werking. Dat leidt derhalve meteen tot een flink succes.

De lokale Rabobanken moesten daarentegen een daling van het marktaandeel incasseren, van 16,9% naar 16,1%. Per saldo nam het totale aandeel op de Nederlandse hypotheekmarkt voor de Rabogroep licht toe naar 21,4%.

De totale hypotheekportefeuille nam fractioneel af van €190 mrd naar €189,4 mrd. Dit is onder meer het gevolg van een blijvend hoog niveau van aflossingen, €8,7 mrd; iets minder dan vorig jaar. Het grootste deel daarvan zijn volledige aflossingen vanwege een verhuizing of oversluiten bij een andere bank. De gemiddelde LTV van de portefeuille daalde van 64% naar 61%.

GEEN REACTIES