Minister Kamp : Schade aardbevingen straks claimen bij fonds

Twintig jaren te laat komt de Minister van Economische zaken eindelijk tot inzicht dat het zo niet langer kan :
Groningers die schade hebben geleden door de aardbevingen als gevolg van de gaswinning, kunnen in de toekomst een beroep doen op een onafhankelijk fonds. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die het gas wint, is straks niet langer verantwoordelijk voor de uitbetaling van schadevergoedingen. De NAM blijft wel het benodigde geld opbrengen.
Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken besloten. Hoeveel geld het fonds krijgt en hoe het er precies gaat uitzien is nog niet uitgewerkt, zei Kamp in de Tweede Kamer.

Onafhankelijk schadefonds
Hij benadrukte dat de NAM al niet meer beslist over de toewijzing van schadevergoeding. Een onafhankelijke commissie wordt verantwoordelijk voor het opnemen van de schade, maakte de minister al eerder bekend.

Bureaucratische rompslomp
Veel partijen in de Kamer hadden op een onafhankelijk schadefonds aangedrongen. Vooral de VVD heeft nog haar twijfels en vreest bureaucratische rompslomp.
Bron : RTLZ

Jaren te laat
En dan te bedenken dat dit allemaal al geregeld had kunnen worden met een adequate verzekeringsvorm die in de jaren 82/90 is ontwikkeld:
De Catastrofe Risico Polis van Lugt Sobbe.
Zie mede voorgaande publicaties van Findinet : Wanneer een Cyberaanval een catastrofe is.

 

GEEN REACTIES