Menzis en Achmea belonen vrijwillig eigen risico het meest

De zorgverzekeringsmerken van Menzis en Achmea geven de meeste premiekorting, wanneer de verzekerde kiest voor een vrijwillig extra eigen risico.

Het wettelijk eigen risico bij de basisverzekering bedraagt €385, maar polishouders kunnen dit op vrijwillige basis uitbreiden in ruil voor premiekorting. AnderZorg en de zorgverzekering van de HEMA (beiden merken van Menzis) geven met respectievelijk 25 euro en 24 euro de meeste korting bij een maximaal eigen risico van €885. De budgetmerken van Achmea zoals ZieZo, Interpolis Compact en FBTO geven 22 euro korting op de maandelijkse premie bij dit eigen risico. Daarna volgen de meer reguliere merken van Achmea zoals Zilveren Kruis, Avéro en Interpolis Zorgactief met een premiekorting van twintig euro. Ook zorgverzekeraar Menzis geeft bij het eigen reguliere merk €20 premiekorting bij het maximaal eigen risico.

Vorig jaar was DSW nog ‘koploper’ met het belonen van het maximaal eigen risico met een premiekorting van 23 euro. De verzekeraar baarde daarmee opzien omdat bestuurder Chris Oomen in verschillende media juist pleitte voor het afschaffen van het vrijwillig eigen risico. Voor 2019 is DSW met de premiekorting gezakt naar €19,50. ONVZ, dat veel samenwerkt met verzekeringsadviseurs, geeft een korting van 19 euro.

De maximale premiekorting van CZ bedraagt €17,50 per maand. VGZ, Univé, Promovendum en budgetmerken Zekur (Univé), Bewuzt (VGZ) en Besured geven een korting van 15 euro bij een hoog vrijwillig eigen risico.

(Update op 20 november nav reactie van Menzis)

GEEN REACTIES