DSW biedt zelf forse premiekorting bij hoog eigen risico

copyright Pixabay

Zorgverzekeraar DSW biedt voor de basisverzekering van 2018 bij het maximaal eigen risico een maandelijkse premiekorting van 23 euro. Daarmee is de verzekeraar een van de grootste beloners van klanten die voor een hoog vrijwillig eigen risico kiezen.

Dit staat is schril contrast met de oproep die DSW-bestuursvoorzitter Chris Oomen vlak voor Kerst deed in een paginagrote krantenadvertentie. Hierin pleitte Oomen juist voor een wettelijk verbod op het vrijwillig eigen risico. Door de premiekortingen komt er minder zorgpremie binnen, en dit geld is volgens Oomen nodig om het zorgsysteem draaiende te houden.

Het is dan enigszins wrang om te constateren dat DSW zelf, in vergelijking met de markt, een zeer hoge premiekorting (23 euro) geeft bij het maximaal vrijwillig eigen risico. Bij DSW krijgt een klant per 100 euro extra eigen risico een korting van 4 euro, maar bij de stap van 775 naar 875 euro, wordt zelfs nog een extra korting van 3 euro gegeven.

Ter vergelijking: Zilveren Kruis en Menzis geven een korting van 20 euro bij het maximaal eigen risico, CZ een korting van 17,50 euro en VGZ een korting van 15 euro. Achmea-label Interpolis komt met een korting van 22 euro nog relatief dicht in de buurt, maar blijft eveneens nog onder de korting van DSW.

Goedkoop
De combinatie van de doorgevoerde premieverlaging voor 2018, een lager verplicht eigen risico en de genoemde premiekorting, maken DSW (wellicht ongewild) een van de goedkoopste zorgverzekeringen, in het geval wordt gekozen voor een maximaal eigen risico en geen rekening wordt gehouden met collectiviteitskortingen. Bij de maximale premiekorting bedraagt de maandelijkse premie 84,50 euro. Dit is bijvoorbeeld flink lager dan de studentenverzekering BeSured, die zichzelf profileert als goedkoop. Het zou dan ook geen verrassing zijn als veel jongeren kiezen voor de verzekering van DSW. Daardoor zou DSW behoorlijk wat inkomsten kunnen mislopen. En dat plaatst de oproep van Oomen opeens in een ander licht.

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES