Lot Hypotheken biedt rentekorting bij energielabel A of hoger

Lot Hypotheken biedt rentekorting bij energielabel A of hoger
© Kindel Media, Pexels

Lot Hypotheken geeft bij nieuwe hypotheken een rentekorting van 0,15% voor woningen met een energielabel A of hoger. Bestaande klanten van Lot profiteren van dezelfde rentekorting wanneer zij bij renteherziening aan de voorwaarden voldoen.

De energielabelkorting geldt voor hypotheken zonder NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Dit is een eerste stap richting mogelijk bredere energielabeldifferentiatie bij Lot Hypotheken. De hypotheken zijn verkrijgbaar via een geselecteerd aantal intermediairs.

Financiële beloningen

Met deze stap wil de geldverstrekker, dochter van NIBC Bank, het groeiende belang van verduurzaming op de woningmarkt benadrukken. Directeur Saskia Buursink: “Wij hebben ons altijd gericht op alle energielabels en ons vooral ingezet om woningen met minder goede labels te verbeteren. Dat blijven we doen. We weten echter ook dat financiële beloningen als de energielabelkorting effect kunnen hebben op het gedrag van de consumenten en de keuzes die zij maken. Met deze aanpassing hopen we een nog positievere bijdrage te leveren.”

Lot Hypotheken is niet de eerste die energielabelkorting geeft. Triodos Bank begon er ruim tien jaar geleden mee; langzaamaan volgen meer geldverstrekkers. En in 2024 kan bij een hoger label ook meer geleend worden: dan gaat het label in de leennormen meetellen.

Hypotheekgesprek

Eerder meldde de Lot Hypotheken na eigen onderzoek dat het onderwerp verduurzaming steeds vaker ter sprake komt tijdens het hypotheekgesprek. Ruim 49% van de 1.500 ondervraagde klanten gaf aan dat het onderwerp is besproken. Dat is een stijging van zeven procentpunt ten opzichte van een jaar geleden. De rol van de adviseur blijft wel cruciaal. Het percentage van de ondervraagde klanten dat zélf verduurzaming ter sprake bracht, is van 17,4% naar 25,9% gestegen.

Bron: Lot Hypotheken

 

GEEN REACTIES