ING sluit sterk derde kwartaal af

ING sluit sterk derde kwartaal af

ING bank boekt over het derde kwartaal een sterk resultaat met een nettowinst van bijna 1,4 miljard euro. De provisie-inkomsten groeiden met 20% jaar-op-jaar.

Vorig jaar rond deze tijd zag de situatie voor ING er een stuk minder rooskleurig uit. Toen moest de bank nog voorzieningen voor slechte kredieten treffen door de coronapandemie. Wel ziet ING-topman Steven van Rijswijk over het afgelopen kwartaal nog dat de vraag naar zakelijke leningen wordt beïnvloed door de economische effecten van de Covid-pandemie.

Het aantal uitstaande hypotheken groeide met € 3,8 miljard, dankzij aanhoudende groei in de meeste landen (voornamelijk in Duitsland, Polen en Spanje), terwijl de overige kredietverlening aan particulieren met € 0,9 miljard is gestegen.

Vorige maand kondigde ING de start aan van een programma voor de inkoop van eigen aandelen, dat loopt tot mei volgend jaar. Het doel van het aandeleninkoopprogramma is om het aandelenkapitaal van ING te verminderen.

En in navolging van o.a. ABN AMRO en Rabobank heeft ING een voorziening getroffen voor klanten die te veel rente betaald hebben voor kredieten met variabele rente. Het gaat om een bedrag van 180 miljoen euro. Dit na uitspraken van klachteninstituut Kifid. Het gaat bij ING om het Doorlopend Krediet, gespreid betalen op de creditcard en producten voor rood staan.

 

GEEN REACTIES