Bodem leenrentes toch nog niet bereikt

leenrentes dalen verder

Hoewel de financiële vergelijkingssite Geld.nl met het bericht kwam dat de bodem van de rentetarieven voor het lenen van geld nu wel bereikt lijkt te zijn, moeten ze nu toch weer melden dat de rentes nog verder omlaag blijken te kunnen. “Kredietverstrekkers zijn elkaar weer flink aan het beconcurreren”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Rentedalingen bij verschillende kredietverstrekkers
Geld.nl: “DEFAM Premium verlaagde begin deze week de rente voor persoonlijke leningen vanaf 50.000 euro naar 3,4 procent, het laagste rente voor een lening in de markt. Vandaag volgt Nationale-Nederlanden de stap naar hetzelfde tarief. Daarnaast gingen ook de rentetarieven van Directa.nl en ABN AMRO de afgelopen dagen omlaag. Hierdoor daalde de gemiddelde rente voor een persoonlijke lening van 50.000 euro in de eerste zeven dagen van juli van 4,45 naar 4,40 procent.”

De kredietverstrekkers verlaagden ook de rentes voor lagere leenbedragen: “Bij leningen van 20.000 euro daalde de gemiddelde rente van 4,85 naar 4,81 procent”, volgens Geld.nl.

Waar komt deze daling van de leenrentes vandaan?
Volgens Geld.nl daalden de leenrentes de afgelopen tijd niet verder omdat de kapitaalmarktrente omhoog ging. Nu deze gestabiliseerd is, is er weer wat ruimte voor verlagingen gekomen. “Daarnaast blijft de concurrentie in de leenmarkt hoog, waardoor kredietverstrekkers elkaar snel volgen als er eenmaal een of twee aanbieders hun leenrente verlagen”, zegt Geld.nl. Of de daling doorzet of juist gaat omslaan in een stijging, blijft koffiedik kijken. Het naderende einde van de coronacrisis zou kunnen zorgen voor stijgende kapitaalmarktrentes terwijl de Europese Centrale Bank juist de rente waarschijnlijk nog laag houdt. Of de leenrentes nog verder omlaag gaan, zal dus de komende tijd moeten blijken.

GEEN REACTIES