ACM doet verkenning, geen onderzoek, naar verzekeringsmarkt

copyright Pixabay

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is niet bezig met een onderzoek naar de Nederlandse verzekeringsmarkt, maar met een zogeheten ‘verkenning’.

Deze nuance brengt ACM-woordvoerder Murco Mijnlieff aan bij de woorden van Adfiz-voorzitter Wim Heeres tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Heeres meldde dat de ACM met Adfiz in gesprek was geweest in verband met een ‘onderzoek’ naar onverzekerbaarheid, verschraling en verstoorde marktwerking.

Mijnlieff wijst erop dat bij een ACM-onderzoek er een redelijk vermoeden is van overtreding van de mededingingswet. ‘Dat is voor de verzekeringsmarkt nog helemaal niet duidelijk. Daarom zijn we nu een verkenning gestart naar mogelijke problemen die zich voordoen. Op basis daarvan bepalen we of een daadwerkelijk onderzoek nodig is.’ Een dergelijk onderzoek is behoorlijk intensief en het zal van de prioriteiten op dat moment afhangen of de ACM te zijner tijd zal overgaan tot een onderzoek, aldus Mijnlieff. De verkenning bevindt zich nog in de startfase; niet bekend is wanneer deze is afgerond.

 

 

GEEN REACTIES