WNL journaal : Belastingdienst misbruikt Telegraaf voor bewijs Kassafraude in Horecabranche

Zie ook onze andere publicaties :
Spotlight : Succes story van De Haan B.V. IT-specialisten
Spotlight : Financiën en Justitie manipuleren software IT-leverancier

Zie mede de navolgende video’s :

 1. VIDEO-LINK
  Belastingdienst levert met een video dd 4 augustus 2010 het bewijs dat de software van De Haan zo is ingericht dat uitbaters kassafraude kunnen plegen.
  Het gaat hier om de volledige versie van de video.
 2. VIDEO-LINK
  Belastingdienst levert met een video dd 4 augustus 2010 het bewijs dat de software van De Haan opzettelijk zo is ingericht dat uitbaters daarmee kassafraude kunnen plegen.
  Dezelfde video als onder 1) maar dan opgestart vanaf het moment
  dat i.o.v. de belastingdienst aanpassingen worden aangebracht in de
  broncode van de kassa-software van De Haan. Werk voor AFM ?
 3. VIDEO-LINK
  “WNL Ochtenspits” een televisiejournaal van 23 maart 2011 waarin de heren Otten en Van Heusden uiteenzetten hoe de vermeende fraude in de Horeca bedrijfstak in zijn werk ging. Woordvoerder Van Heusden verwijst daarbij nadrukkelijk naar het kassasysteem van De Haan als “dit kassasysteem”, waarmee alleen al minimaal 17 miljoen aan fraude zou zijn gepleegd. “Dit kassasysteem” is het systeem dat eerst in beeld wordt gebracht :
  De Belastingdienst heeft op 24 juni 2020 erkend dat de door de heer Otten gedemonstreerde kassa software toch niet van De Haan IT was.
 4. VIDEO-LINK
  Video dd 6 april 2012, samengesteld door het N.F.I. (Forensisch instituut).
  Het NFI toont dan aan dat zij in de software geen onregelmatigheden heeft kunnen vinden tijdens het onderzoek van de kassasoftware van De Haan.
  Op 24 april 2012 eiste het O.M. toch een boete van € 100.000 en celstraffen voor de directie van De Haan en volgde veroordeling op 8 mei 2012.
  In Hoger beroep in 2018 oordeelde de Rechtbank vrijspraak.

GEEN REACTIES