Taxiverzekeraars doen Black Friday-aanbod

Taxiverzekeraars doen Black Friday-aanbod
© Pixabay

Taxi’s waren tot voor kort zeer moeilijk verzekerbaar. Inmiddels zijn er tenminste twee verzekeraars waar taxichauffeurs terecht kunnen en die komen tegelijkertijd, rond Black Friday, met een wervingsactie.

Traksi, de nieuwe taxiverzekeraar die in september startte, werkt met rijgedragtechnologie en een variabele premie. Het inbouwen van deze technologie à € 225,- moet de chauffeur zelf betalen. Chauffeurs die voor 2 december een verzekering aanvragen, krijgen de inbouw gratis.

De Vereende sprong in 2017 al, vanuit haar rol als vangnetverzekeraar, in het gat dat was ontstaan toen steeds meer verzekeraars zich terugtrokken uit de taxiwereld. Zij biedt nu een extra mogelijkheid op de polis: taxichauffeurs die met het bezorgen van pakjes rond Black Friday en de feestdagen iets extra’s willen verdienen, kunnen daarbij vanaf vandaag ook dekking voor krijgen op hun WA-verzekering. Wanneer de verzekeringnemer via de assurantieadviseur aangeeft de taxi ook te gebruiken voor het bezorgen van pakketten, wordt de polis aangepast naar grote stad/dubbel bemand. Daarmee is zowel het reguliere taxirisico verzekerd als het risico van pakketbezorging.

Veel taxichauffeurs hebben het door de coronacrisis financieel moeilijk en zien in het bezorgen van pakketjes een mogelijkheid om extra inkomsten te krijgen, weet De Vereende. “Een probleem kan echter zijn dat de verzekeraar van de taxi bij schade niet-thuis geeft; de taxi wordt immers gebruikt voor andere doeleinden dan het gebruik waarvoor de auto bij die verzekeraar is verzekerd.” De Vereende onderneemt de actie vanuit haar missie om, waar mogelijk, onverzekerbaarheid willen tegengaan.

Assurantieadviseurs moeten wel hun klant melden dat de verzekering geen schade dekt aan de vervoerde pakketten zelf. Ook moeten de chauffeurs zelf kijken of ze met het bezorgen van de pakketten voldoen aan de wet- en regelgeving in de taxibranche.

GEEN REACTIES