ONVZ International verkoopt buitenlandportefeuille aan OOM

ONVZ International verkoopt buitenlandportefeuille aan OOM

ONVZ Zorgverzekeringen draagt per 1 januari zijn internationale portefeuille over aan OOM Verzekeringen. De portefeuille betreft een diverse groep van ongeveer duizend verzekerden over de gehele wereld.

Reden voor de overdracht is de specifieke expertise die vereist is voor internationale verzekeringen, aldus een woordvoerster van ONVZ. OOM Verzekeringen (Onderlinge Oorlogsschadeverzekering Maatschappij, opgericht in 1940) beschikt over deze expertise. OOM presenteert zich als specialist in verzekeringen waarvoor andere maatschappijen geen dekking willen of kunnen verlenen. OOM verzekert onder meer verzwaarde (brand-)risico’s en verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan dan wel buitenlanders die naar Nederland komen.

Niet-verdragslanden
Wanneer Nederlanders in het buitenland niet meer geregistreerd zijn bij de burgerlijke stand hier, vallen zij niet meer onder het Nederlandse zorgstelsel. Wie woont in een zogeheten verdragsland, kan onder voorwaarden medische zorg wel vergoed krijgen door de Nederlandse verzekeraar. Verdragslanden zijn EU-landen en een aantal landen erbuiten. Wie in een niet-verdragsland woont kan zich eventueel verzekeren via het publieke zorgstelsel in het woonland, of ze moeten een (aanvullende) internationale zorgverzekering afsluiten.

GEEN REACTIES