Nu ook Amerikaanse bezwaren tegen overname Willis Towers Watson door Aon

Nu ook Amerikaanse bezwaren tegen overname Willis Towers Watson door Aon

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bezwaar gemaakt tegen de overname van Willis Towers Watson (WTW) door Aon. De twee verzekeringsmakelaars worden samen te groot. De antitrustdivisie van het Amerikaanse ministerie begint een zaak om de overname tegen te houden. Dit meldt het Financieele Dagblad vanmorgen.

Samen zijn Aon en WTW groter dan de huidige nummer een, Marsh & McLennan, met een omzet van rond de 20 miljard dollar, aldus het FD. De overname zou slecht zijn voor de concurrentie, en dus voor de bedrijven, pensioenfondsen en gepensioneerden die op verzekeringsmakelaars zijn aangewezen.

Aon en Willis Towers Watson laten in een gezamenlijke reactie weten het niet eens te zijn met de actie van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ze zijn van mening dat deze “een gebrek aan begrip van ons bedrijf, de klanten die we bedienen en de markten waarin we actief zijn, weerspiegelt”. Ze merken op dat een aantal andere toezichthouders de overname wel heeft goedgekeurd.

De twee verzekeringsmakelaars zijn ook actief in Nederland, onder meer in advisering aan pensioenfondsen. Ook in ons land leidde de voorgenomen overname tot weinig enthousiaste reacties. De Europese Commissie heeft nog geen groen licht gegeven. Zij stelde in december vorig jaar een onderzoek in, waarna een tijdlang radiostilte volgde. In mei werd bekend dat WTW een aantal bedrijfsonderdelen en -activiteiten ter waarde van 3,57 miljard dollar gaat verkopen aan de Amerikaanse verzekeringsmakelaar Arthur J. Gallagher. Met deze verkoop zou voldaan worden aan een aantal concessies die o.a. de EU had gesteld.

GEEN REACTIES