NN overweegt nu ook schikking

‘NN overweegt nu ook schikking’
Foto NN

Na het bereiken van het akkoord tussen verzekeraar A.S.R. en de belangenorganisaties in de woekerpolisaffaire lijkt nu ook Nationale Nederlanden bereid te praten over een schikking.

Gisteren werd bekend dat A.S.R. 300 miljoen euro uittrekt om gedupeerden van woekerpolissen te compenseren. Nationale-Nederlanden koos in september een andere route. Na een negatieve rechterlijke uitspraak ging het bedrijf in cassatie. Daardoor kan het nog ruim een jaar duren voordat er duidelijkheid is voor alle betrokkenen. Gisteren heeft echter de advocaat van NN de claimclubs alsnog benaderd om rond de tafel te gaan zitten, bevestigt Ab Flipse, voorzitter van vereniging Woekerpolis.nl.

Een schikking biedt niet alleen de gedupeerden voordelen. Voor A.S.R. komt afsluiting van het dossier in zicht en dat geeft rust. De overeenkomst leidde direct tot stijgende beurskoersen voor de verzekeraar. Voor NN blijft de schadepost als een schaduw boven het bedrijf hangen, en in de tussentijd zal die alleen maar stijgen, doordat meer gedupeerden zich aanmelden bij de claimclubs.

GEEN REACTIES