Emiliano Sala : Gevecht om de centjes gaat nog steeds door!

DNB: verzekeraars mogen weer dividend uitkeren
© Pixabay

Vervolg op :(2019) Stervoetballer stort in zee :Gevecht om de centjes gaat jaren duren.  Welke verzekeraar moet dokken?

Bron : BBC
Cardiff City moet naar de Franse rechtbank inzake geschil met Nantes over transferbedrag van 15 miljoen pond inzake overleden speler Emiliano Sala.

In “wales-on-line.uk” maakte Cardiff bekend dat zij Nantes aansprakelijk gaat stellen voor het feit dat Nantes in gebreke is om de voetballer te leveren die zij aan Cardiff heeft verkocht. Dat heeft volgens Cardiff geleid tot gemis aan inkomsten tot wel € 230 miljoen.

Een Zwitsers federaal tribunaal heeft besloten dat het Hof van Arbitrage voor Sport niet bevoegd is om de schadeclaim van de club tegen FC Nantes te behandelen. Nu zegt de Championship-club dat ze doorgaan met andere juridische stappen tegen de Franse club.

Sala kwam in januari 2019 om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal, terwijl hij vanuit Frankrijk naar Cardiff reisde.

Wereldvoetbalbond Fifa legde oorspronkelijk een transferembargo van drie vensters op nadat Cardiff de eerste tranche van de £ 15 miljoen die ze met Nantes waren overeengekomen voor de Argentijnse aanvaller niet had betaald.

Cardiff faalde in hun beroep bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) over de Fifa-uitspraak en betaalde in januari de eerste termijn, vermoedelijk ongeveer £ 7 miljoen, van de Sala-vergoeding aan Nantes. De FIFA hief daarop het transferembargo op.

BEKIJK: Transfer – Het lot van Emiliano Sala

De Bluebirds van Cardiff stelden dat ze niet aansprakelijk waren voor een deel van de vergoeding omdat Sala niet officieel hun speler was toen hij op 28-jarige leeftijd stierf.

Na de uitspraak van het CAS stapte Cardiff ook naar het Zwitserse federale tribunaal over een rechtsvraag.

Cardiff City stelde vervolgens: “Het Zwitserse federale tribunaal heeft besloten dat het Hof van Arbitrage voor Sport niet bevoegd is om de schadeclaim van Cardiff City tegen FC Nantes te behandelen.” En “Dit is geen verrassing en de club heeft al afzonderlijke juridische stappen tegen hen voorbereid die meteen zullen worden gestart.”

Cardiff stelt dat “FC Nantes verantwoordelijk moet worden gehouden voor het ongeval” dat volgens hen “georganiseerd is door hun zaakwaarnemer”.

De club uit Wales voegde daaraan toe dat de juridische actie zal zijn om “te verhalen wat de club betaalde voor Emiliano en extra schadevergoeding voor verdere gevolgschade”.

Wordt vervolgd.

GEEN REACTIES