Meer persoonlijke leningen voor verduurzamen eigen woning

Oproep Wiersema aan geldverstrekkers: maak werk van maatwerk
© Pixabay

Om verduurzamingen te financieren sluiten eigen woningbezitters steeds vaker een persoonlijke leningen af. In de afgelopen tien jaar is het aantal aanvragen verachtvoudigd. Dit blijkt uit onderzoek van online kredietadviseur het Nederlands Krediet Collectief.

Het lenen van geld voor verduurzamingsmaatregelen is volgens de onderzoeker sterk veranderd de afgelopen tien jaar. Waar een decennium terug met name leningen werden gebruikt voor het financieren van verbouwingen, zoals een nieuwe keuken of badkamer, gebruikt de gemiddelde Nederlander nu steeds vaker een lening voor het verduurzamen van de woning.

Het onderzoek toont aan dat verduurzamen van de eigen woning in 2014 nog slechts 5 procent het leendoel was. Nu is dat 42 procent. Het geleende geld gebruiken woningbezitters vooral voor investeringen in isolatie (40m procent), gevolgd door zonnepanelen (28 procent) en warmtepompen (15 procent). De rest van de verduurzaming (17 procent) bestaat onder meer uit zonneboilers, kachels of elektrisch kookmateriaal.

Bron: Nederlands Krediet Collectief

GEEN REACTIES