Marktaandelen autoverzekeraars verschuiven mondjesmaat

Aantal schademeldingen bij Waarborgfonds neemt weer toe
© cdz, Pixabay

Van de ongeveer 7,5 miljoen automobilisten die Nederland telt, kozen afgelopen vijf jaar 1 miljoen automobilisten voor een andere autoverzekeraar. Per jaar is dat gemiddeld 2,67 procent van alle automobilisten. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.200 Nederlanders.

Het onderzoek laat verder zien dat twee aanbieders van autoverzekeringen de grootste winst boekten bij de overstappers. Om te beginnen a.s.r. Deze verzekeraar verloor 6 procent van de overstappers en won 10 procent, een winst van 4 procent. Eenzelfde winst boekte Nh1816: dat verloor 3 procent van de overstappers en won 7 procent. De slechtste overstapbalans van alle verzekeraars had Interpolis. Die wierf 2 procent van de overstappers en verloor 7 procent, een negatieve balans van 5 procent.

Tijdens het onderzoek gaven ruim 525.000 automobilisten (7 procent van alle automobilisten) aan de komende twaalf maanden te willen overstappen naar een andere autoverzekeraar. Per autoverzekeraar verschilt het percentage klanten dat wil overstappen, aldus de onderzoekers. Ruim een op de acht klanten van Allianz Direct (13 procent) zou willen overstappen. Dat is het hoogste percentage van alle autoverzekeraars. Promovendum en De Goudse staan op de tweede plaats met 12 procent. Ditzo maakt met 11 procent de top drie compleet.

Gezien het gemiddelde overstappercentage van de afgelopen vijf jaren, is het nog de vraag of de potentiële overstappers ook daadwerkelijk zullen kiezen voor een andere autoverzekeraar.

Bron: Multiscope

GEEN REACTIES