Zorgvergelijker voor assurantieadviseurs

Een tool voor de website van de adviseur waarbij het advies wordt toegespitstt op de persoonlijke situatie van de consument

Scanwork heeft een vergelijkingstool ontwikkeld die zich naar eigen zeggen van de traditionele online vergelijkers onderscheidt “door een nieuw ontwikkelde vergelijkingsmethodiek, waarbij – op basis van de individuele zorgbehoefte van de consument – een ‘best advice’ wordt gegeven.”

Er wordt een berekening gemaakt van de netto totaal kosten (premie en niet verzekerde kosten) én de jaarlijkse besparing die gerealiseerd kan worden bij een eventuele overstap. Alle verzekeraars kunnen worden meegenomen in de vergelijking en de adviseur kan eigen kortingen laten inregelen.

“Zorgverzekeringen adviseren gaat verder dan een premie- of voorwaarden vergelijking. Het is niet uitsluitend de laagste premie of de beste dekking. Waar het om gaat is een advies toegespitst op de eigen persoonlijke situatie van de consument. Wat is gewenst aan extra dekking in de aanvullende verzekering? Met de nieuwe methodiek ontstaat een optimale match met de best passende zorgverzekering, waardoor consumenten vaak vele honderden euro’s per jaar extra kunnen besparen. Met deZorgverzekeringadviseur.nl kan de adviseur zijn onafhankelijke adviesrol nu volledig waarmaken én de klant beter inzicht geven in de mogelijkheden van de zorgverzekering. Bovendien heeft de adviseur nu een instrument in handen waarmee zonder moeite de concurrentie met de grote online vergelijkers kan worden aangegaan”, aldus Harry Kah, directeur Scanwork.

Het systeem is vanaf 1 oktober beschikbaar. Adviseurs nu al via www.dezorgverzekeringadviseur.nl registreren. Elke adviseur die zich aanmeldt voor 1 oktober 2013 kan het systeem een maand lang geheel gratis uitproberen. De licentieprijs bedraagt € 395,- exclusief btw.

Serviceprovider VKG en Turien & Co. Assuradeuren omarmen dit initiatief. “Het is de eerste vergelijker die de assurantieadviseur weer de touwtjes in handen geeft om hun relaties via een eigen site en logo op eenvoudige wijze volledig te adviseren.”

GEEN REACTIES