Zeventig procent van de Nederlanders weet niet goed hoeveel autopremie zij betalen

Zeventig procent van de Nederlanders weet niet goed hoeveel autopremie zij betalen

Nederlanders lijken niet erg geïnteresseerd in het besparen op hun autoverzekering, zo blijkt uit onderzoek van Allianz Direct. Zo is ruim veertig procent nog nooit overgestapt naar een andere verzekeraar en weet zeventig procent niet precies hoeveel ze eigenlijk betalen. Het is tijd voor meer bewustwording, aldus Allianz Direct.

Trouw aan de verzekeraar

Uit het onderzoek van Allianz Direct, dat werd uitgevoerd in samenwerking met DirectResearch onder 1.029 respondenten die 18 jaar of ouder zijn en in het bezit van een rijbewijs en een auto, blijkt dat Nederlanders erg trouw zijn aan hun verzekeraar. Gemiddeld zitten de autobezitters al tien jaar bij dezelfde verzekeraar. De meeste Allrisk verzekerden (88%) blijken het handig te vinden al hun verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Mensen met een WA- (42%) of Beperkt Casco-verzekering (42%) kiezen er juist voor hun verzekeringen te spreiden over meerdere verzekeraars, om zo goedkoper uit te zijn.

Overstappen doen ze echter niet: 41% van de ondervraagden is nog nooit overgestapt. Wie wel is overgestapt, deed dat omdat een andere verzekeraar een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit had (43%) of omdat de oude verzekeraar te duur was (32%).

Bewustwording van autopremie nodig

Allianz Direct geeft aan dat veel mensen niet precies weten hoeveel premie ze betalen voor hun autoverzekering: 23% heeft geen enkel idee en 47% weet het ongeveer. Van de respondenten betaalt 13% meer dan 75 euro terwijl het gemiddelde op 53 euro ligt. Hier ligt voor veel mensen een kans om te besparen. Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct: “Verandering van gedrag begint met bewustwording, dus het is slim om uit te zoeken wat je per maand betaalt en vervolgens kijkt of dat ergens anders goedkoper kan. Voor de zorgverzekering gebeurt dit al veel, maar voor de auto nog niet voldoende. In een tijd waarin de inflatie oploopt en energie steeds duurder wordt, is overstappen een uitgelezen kans om, afhankelijk van het type auto, tientallen euro’s per jaar te besparen.”

Bron: Allianz Direct

GEEN REACTIES