Woningfinanciering verkoopverlies tot 35% marktwaarde

Het verlies tot maximaal 35% van de marktwaarde kan worden meegefinancierd naast de reguliere 104% van de marktwaarde voor aankoop.

Inkooporganisatie De Financiële Makelaar breidt haar assortiment uit met een oplossing voor verkoopverlies. De afgelopen periode heeft de organisatie overleg gevoerd met een grote Nederlandse bank over de mogelijkheden voor het financieren van verkoopverlies.

“We hebben hen weten te overtuigen dat het feitelijk niet uitmaakt of een consument nu een fictief verkoopverlies heeft (onderwaarde) of een reëel verkoopverlies (een nieuwe woning koopt incl. herfinanciering van het verkoopverlies)”, aldus de directie van De Financiële Makelaar Harrie-Jan van Nunen (links of de foto) en Peter Komen.

“Als gevolg daarvan hebben we een speciaal product ontwikkeld voor consumenten met verkoopverlies. Binnen deze propositie kan het verlies tot maximaal 35% van de marktwaarde worden meegefinancierd, naast de regeluliere 104% van de marktwaarde voor aankoop. De totale hypotheek komt hiermee op (maximaal) 139% marktwaarde.” Het maakt niet uit bij welke bank de oorspronkelijke hypotheek loopt.

.
Voorbeeld:

Iemand wil een nieuwe woning kopen voor 200.000 euro. Op zijn huidige woning verwacht hij een verkoopverlies van 45.000 euro. De nieuwe hypotheek bedraagt in dat geval maximaal: 200.000,- * 1,04 = 208.000,- + 45.000,- = 253.000,-.

Pilot voor maximaal 30 kantoren

De Financiële Makelaar start in eerste instantie (tot einde van het jaar) met een proef waaraan maximaal 30 tussenpersonen kunnen deelnemen. Omdat sprake is van een ruime verstrekking ten opzichte van het inkomen, is een goed advies(rapport) noodzakelijk

GEEN REACTIES