Vier grootste zorgverzekeraars hebben 88 procent van de verzekerden

© Zorgwijzer.nl

De vier grootste zorgverzekeraars (Achmea, CZ, VGZ en Menzis) hebben ruim 88% van de verzekerden als klant. Dat percentage lag op 91% ten tijde van de invoering van het huidige stelsel in 2006. Dit schrijft zorgwijzer.nl.

Eind vorig jaar zijn er weer ruim 1 miljoen Nederlanders gewisseld van zorgverzekeraar en dat heeft geresulteerd in een kleine verschuiving van de marktaandelen. Het martkaandeel van Menzis en DSW steeg respectievelijk met 0,7% en 0,4%. Marktleider Achmea levert dit jaar 0,8% in en blijft steken op 30,4% van alle verzekerden in Nederland.

In totaal zijn er ruim 50 zorgverzekeraars op dit moment, maar dit aantal slinkt. VGZ bijvoorbeeld gaat stoppen met al diens volmachtenverzekeraars. In 2017 verdwijnt dan onder meer IAK, Turien & Co en Caresco (bekend van Promovendum, National Academic en Besured), tenzij zij een nieuwe risicodrager vinden. Alleen Aevitae blijft in samenwerking met VGZ bestaan als volmacht.

Maar er komt ook een nieuwe speler bij: Zorgeloos Care. Meer dan 13.000 Nederlanders hebben aangegeven interesse te hebben in deze menselijkere zorgverzekeraar.

(Bron: zorgwijzer.nl)

GEEN REACTIES