Verzekeringsmarkt e-bikes stijgt naar €621 miljoen

Verzekeringsmarkt e-bikes stijgt naar €621 miljoen
© Team EVELO, Pexels

De verzekeringsmarkt voor e-bikes steeg kwam in 2023 uit op €621 miljoen. Dat is €71 miljoen meer in 2022.

De meeste e-bikebezitters (62%) verzekeren hun elektrische fiets. Dat percentage is ook gegroeid ten opzichte van 2021, toen slechts de helft van de elektrische fietsen was verzekerd. Nederlanders met een elektrische hybride fiets sluiten het vaakst een verzekering af: ruim twee derde (67%) van deze fietsen is verzekerd.

Het verzekeren van een elektrische fiets stadsfiets is het goedkoopst, dat kost gemiddeld €14 per maand. Het verzekeren van een elektrische fatbike is het duurst: €23 per maand.

Online afsluiten

De helft van de verzekeringen werd online afgesloten. Er zijn grote verschillen in het aandeel online en offline afgesloten verzekeringen tussen de verzekeraars. Zo is maar liefst 82% van de fietsverzekeringen van Univé online afgesloten. ENRA is van alle grote fietsverzekeraars juist het meest offline actief; slechts 13% van de bij ENRA verzekerden sloot de verzekering online af.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Kans op diefstal is de meest genoemde reden om een e-bike te verzekeren. Van 6% van de bezitters van elektrische fietsen is éénmaal een e-bike gestolen. Bij 1% is zelfs vaker een e-bike ontvreemd.

Bron: MultiScope

 

GEEN REACTIES