Verzekeraars willen schade door rellen verhalen op daders

Verzekeraars willen schade door rellen verhalen op daders
© Pixabay

Verzekeraars zijn doende de schade ten gevolge van de avondklokrellen te inventariseren en conform de polisvoorwaarden te vergoeden. Zij zullen bovendien proberen de schade te verhalen op de daders, meldt het Verbond van Verzekeraars. Veel schade, zoals aan overheidseigendommen, is niet verzekerd.

Ten gevolge van de rellen na het instellen van de avondklok is veel schade ontstaan aan publieke en private eigendommen. “Het is van belang dat de overheid krachtig ingrijpt om te voorkomen dat de situatie onbeheersbaar wordt,” zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. “Ondernemers en particulieren worden in zware tijden nog eens extra getroffen door nodeloos toegebrachte schade aan bedrijven, woningen en auto’s.”

Naast materiële schade, is de impact op het veiligheidsgevoel door de rellen enorm. “Bovendien zorgen dit soort situaties ervoor dat andere verzekerden via hun premies bijdragen aan de ontstane schade en de samenleving de extra lasten op zich moet nemen.”

Hulpdiensten
Hulpdiensten, zoals de politie en brandweer, werden bovendien opnieuw slachtoffer van geweld in tal van gemeenten, zoals in Amsterdam, Urk en Eindhoven. Weurding: “Het is aan de politiek om na te gaan met welke maatregelen we de veiligheid kunnen waarborgen, zodat hulpverleners zonder problemen hun werk kunnen doen.”

Stichting Salvage was in Eindhoven namens de verzekeraars ter plaatse voor eerste hulp aan ondernemers en particulieren. Stichting Salvage inventariseert bovendien de schade en wie de verzekeraar is. Zakelijk en particulier verzekerden kunnen over de dekking, schade en afwikkeling daarvan contact opnemen met de eigen verzekeraar.

GEEN REACTIES