Update voor instrument dat inbraakrisico’s in kaart brengt

Update voor instrument dat inbraakrisico's in kaart brengt
© Pixabay

Het instrument dat risico’s op inbraak in kaart brengt, is vernieuwd. Met de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI 2.0) kunnen onder andere verzekeraars, beveiligingsbedrijven en huizenbezitters het inbraakrisico van een pand vaststellen.

De VRKI 2.0, die in opdracht van het Verbond van Verzekeraars wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingssystemen. Verzekeraars kunnen een certificaat eisen om zeker te zijn dat de beveiliging door een echte vakman is aangelegd.

De afgelopen jaren waren er al kleine wijzigingen in het instrument doorgevoerd. Maar door de komst van veel nieuwe producten en technieken op de markt, was de risicoklassenindeling aan vernieuwing toe. Zo is in het vernieuwde instrument o.a. een aanzet gedaan voor richtlijnen omtrent ramkraakbeveiliging en de inzet van camera’s als alternatief voor traditionele inbraakalarminstallaties.

De VRKI 2.0 is geldig vanaf 1 mei 2018. Tot 1 januari 2019 is er een overgangstermijn.

Bron: Verbond van Verzekeraars, CCV

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES