Unigarant/UVM: bijna zwarte cijfers voor WA-polissen

Schadeverzekeraar UVM en haar gevolmachtigd agent Unigarant hebben in 2019 opnieuw forse groei geboekt. Opvallend is de sterke verbetering van het WA-resultaat.

Bij de WA-polissen is nog wel (steeds) verlies maar dit is vorig jaar flink teruggebracht: van 12,1 mln euro negatief naar 2,1 mln negatief. Ook het resultaat voor de cascoverzekeringen verbeterde: van 9,2 mln (positief) naar 12,0 mln euro. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde jaarrekening van de ANWB-dochter.

Beide schadecategorieën realiseerden eveneens een aanzienlijke premiegroei. Bij WA-verzekeringen stegen de premie-inkomsten met 15 mln euro naar bijna 105 mln euro; bij casco namen de premieomzet met 10 mln toe naar ruim 97 mln euro. Bij de andere belangrijke pijler van UVM/Unigarant, brandverzekeringen, nam het resultaat met ruim 1 mln toe naar 16,9 mln euro. Dit komt volgens de verzekeraar vooral door het uitblijven van grote schades, zoals de januaristormen in 2018. De premieomzet steeg met 7,5 mln naar 118,6 mln euro.

Verder werd voor een aantal producten een gerichte groeistrategie gevolgd. In april 2019 werd bijvoorbeeld de ANWB Veilig van Huis Woonverzekering gelanceerd. Met een bijgeleverd smart pakket kunnen leden hun huis op afstand via een app op hun smartphone in de gaten houden. Daarnaast zag de Veilig Rijden app in april 2019 het licht. Bij verzekerden met een ANWB Veilig Rijden autoverzekering wordt de meting van de rijgegevens voortaan volledig gedaan via de smartphone. Veilig Rijden heeft zich het afgelopen jaar definitief bewezen met een schadelast die lager is dan die van de reguliere autoverzekering. Van de in 2018 gelanceerde ANWB Blijven Fietsen Verzekering zijn inmiddels meer dan 20.000 polissen verkocht. Met deze verzekering wil de diefstal van e-bikes terugdringen. 60% van de gestolen fietsen wordt nu al teruggevonden via een track&trace zender op de verzekerde fiets.

GEEN REACTIES