Unigarant brengt beheer rechtsbijstandsportefeuille onder bij ARAG

Unigarant brengt beheer rechtsbijstandsportefeuilles onder bij arag

Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG neemt met ingang van 1 januari 2022 het beheer van de rechtsbijstandsportefeuilles van Unigarant over. Dat maken ARAG en Unigarant samen bekend. Beide partijen hebben op 16 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het is een overeenkomst “waarin de klant en bijbehorende dienstverlening centraal staat”, aldus Unigarant en ARAG.

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. De totale portefeuille van beide merken, Unigarant en ANWB, omvat 33.000 polissen. Deze worden vanaf 1 januari 2022 door ARAG uitgevoerd. Op dit moment vallen deze polissen nog onder het beheer van DAS. Uitzondering is het onderdeel verkeersrechtsbijstand. Dit wordt uitgevoerd door ANWB Rechtsbijstand en dat blijft zo.

Peter Siewers, algemeen directeur van Unigarant, is tevreden met de overeenkomst: “We kijken uit naar de samenwerking met ARAG. Ze sluiten goed aan bij onze kernwaarden als bedrijf en kunnen ons helpen nog relevanter te zijn voor onze klanten. Hierbij denken we aan online hulpmiddelen en het door ontwikkelen van onze huidige rechtsbijstandsverzekering.”

Ook Marc van Erven, CEO ARAG SE Nederland, ziet de voordelen van de overeenkomst: “Deze samenwerking is voor alle betrokken partijen een mooie stap. Omdat we een gedeelde visie hebben: de klant nog beter bedienen met de inzet van nieuwe inzichten en innovatie technieken, die we gezamenlijk in huis hebben. Een prachtige uitdaging.”

Unigarant en ARAG gaan de overeenkomst aan voor de duur van drie jaar. De komende tijd zal verder gewerkt worden aan de overgang van de portefeuilles.

GEEN REACTIES