Twee directeuren Marsh Nederland beginnen eigen verzekeringsmakelaar

Hypotheekadviseurs willen meer nazorg geven door risico’s aflossingsvrije hypotheken
© Pixabay

Twee leden van de directie van Marsh Nederland, Ernst-Jan Henkelman en Henk Beekman, zijn gestart met een eigen praktijk: Holland Verzekeringsmakelaars.

Henkelman was tot zeer recent nog Chief Broking Officer bij Marsh, Beekman was daar Chief Operating Officer. Beiden waren lid van het zogeheten ‘executive committee’, ofwel de uitvoerende hoofddirectie van Marsh Nederland. Het komt niet vaak voor dat twee topfunctionarissen van een groot makelaarskantoor tegelijkertijd vertrekken en zelf een praktijk starten.

Holland Verzekeringsmakelaars heeft sinds 12 mei een vergunning van de AFM voor advies, bemiddeling en herverzekeringsbemiddeling en heeft meteen een hele reeks aan handelsnamen vastgelegd, waaronder Holland Insurance Brokers en Holland Risk Advisors. Volgens Henkelman gaat bedrijf vanaf 1 juni daadwerkelijk van start, zo stelt hij op zijn LinkedIn-account.

Enigszins pikant is nog dat Beekman sinds 20 april ook interim-uitvoerend bestuurder is van de VNAB. Hij vervangt op verzoek van het bestuur de door corona getroffen directeur Rob ter Mors. De co-assurantiekoepel bevindt zich naar eigen zeggen door de gevolgen van de virusuitbraak in een moeilijke tijd. Zo zullen de corona-gevolgen sterk merkbaar zijn in de ontwikkeling van claims, premies en voorwaarden en is er onder meer intensief overleg omtrent het delcrederebeding.

Henkelman mengde zich vorig jaar in VNAB Visie in het debat over onverzekerbaarheid. Hij was slecht te spreken over de huidige ontwikkeling van de coassurantiemarkt: ‘Meer dan ooit is het een markt geworden van individuele spelers, daar waar de coassurantie markt meer als een eenheid opereerde.’ Henkelman stelde het rigoureus terugtrekken uit een segment of markt te simpel te vinden. ‘Kom altijd met een oplossing: tegen een hogere premie of eigen risico, aangescherpte condities of het stellen van aanvullende preventiemaatregelen. Zo nodig door risico’s nog meer te spreiden over kleinere aandelen.’ Partijen moeten volgens hem meer met elkaar gaan samenwerken: ‘Meer onderling vertrouwen en begrip voor elkaars situatie en problemen. Dat was altijd de kracht van de coassurantiemarkt en dat moet het blijven.’

GEEN REACTIES