Tulpenfonds lanceert AOV-vangnet voor zzp’ers in publieke sector

Tulpenfonds lanceert AOV-vangnet voor zzp’ers in publieke sector

Het Tulpenfonds introduceert een nieuw vangnet voor arbeidsongeschiktheid, nu voor zelfstandigen in de publieke sector. Het Tulpenfonds is hiervoor de samenwerking aangegaan met Flextender, inhuurplatform voor de publieke sector.

De oplossing is geen verzekering, maar een ‘crowdsurance-oplossing’: een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval, zoals broodfondsen ook doen. Zelfstandigen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via het Flextender portal.

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: ‘Bij Tulpenfonds vinden we dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met Flextender.’

Rick Groot, algemeen directeur Flextender: ‘Wij vinden het belangrijk dat een zelfstandig ondernemer op een makkelijke manier verzekerd is tegen alle risico’s. Wij willen het vooral eerlijk en makkelijk maken, zonder dat je teveel betaalt. Daarom zijn we er trots op dat de zzp’ers zich via onze portal binnen vijf minuten kunnen laten verzekeren. En nog belangrijker, op ieder gewenst moment kunnen ze de verzekering aan- en uitzetten.’

Onderdeel van Acture

Het Tulpenfonds bestaat sinds 2019 en is onderdeel van Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor de Nederlandse flexbranche. Het Tulpenfonds biedt diverse AOV-oplossingen voor zelfstandige ondernemers: allereerst het Zelfstandigenfonds, dit is eveneens een collectief van zelfstandigen die een anonieme schenkkring vormen. Verder kunnen zelfstandigen er een traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Daarnaast worden er diensten van een gezondheidscoach aangeboden: begeleiding bij ziekte, gezondheidstips en een vrijblijvende halfjaarlijkse gezondheidscheck.

Op de agenda van het Tulpenfonds staat verder de ‘AOV tot pensioen’. Dit moet een compleet vangnet worden, bestaande uit een combinatie van crowdsurance en AOV.

Bron: Tulpenfonds

 

GEEN REACTIES